Despacho ceremonie

Een Despacho is een dankbaarheids-, gebedsbundel of offer.

De Laika, de Q’ero sjamanenlijn uit Peru, gebruiken sinds tijden de despacho’s bij verschillende gelegenheden als dankbaarheid en verbinding met de natuur en de spirit. Zoals bij geboortes, bij overlijden, om fysieke en emotionele pijnen te verzachten en te helen, om harmonie en balans te verkrijgen, om te contacten met de natuur, een heel belangrijk onderdeel dat mij dit pad gebracht heeft. Je contact met de natuur wordt hersteld wanneer je dit pad bewandelt. Waar je ook komt, je loop met respect en in verbinding met de natuur. Zo merk je ook dat je een bent met de natuur. Dat je als het ware als een beweegt.

De despacho is een heilige creatie door de sjamaan met de mensen die deelnemen aan de ceremonie. zij draagt de gebeden en de natuurlijke symbolische elementen die de deelnemers toevoegen. Zij wordt als het ware een levend gebed dat de energie shifts en zo heling brengt aan de gemeenschap.

Ik bied despachoceremonies aan in groepsverband met een thema of individueel.

Er zijn verschillende soorten despacho’s.

De meest gebruikelijke is een zoete despacho uit dankbaarheid aan en in contact met de natuur gemaakt zodat je synchroon kan lopen met je zielepad.

De despacho die ik maak na het overlijden van een client samen met de familie is een Aya despacho.                   Deze despacho is het einde van een traject van stervensbegeleiding .