zelfvergevingsritueel

Wanneer je eraan toe bent om je trauma's uit het verleden achter je te laten is een zelfvergevingsritueel een prachtige manier om dit te doen. Vergeving bevrijdt en is een geschenk aan jezelf en het grote geheel.

In mijn praktijk Spiritflute begeleid ik je hierbij.  Ieder proces verloopt weer anders maar het opschrijven van hetgeen je uit je systeem wilt zetten en er vervolgens de Hawaaiiaanse Ho'oponopono wijze op toe te passen is in mijn beleving krachtig.

Ho'oponopono is een oud Hawaïaans vergevings ritueel, een manier van verzoening en vergeving. Het gaat ervan uit dat je iets dat jou raakt of geraakt heeft mag helen bij jezelf en dat je op die manier het grotere goed dient.

Op Hawaii gaat het verhaal dat een arts patienten in een psychiatrisch ziekenhuis genas zonder dat hij ze gezien had door hun wonden, die hij in de dossiers vond, in hemzelf te helen. De patienten genazen allemaal.

Wat je doet is het volgende:

Je schrijft hetgeen je systeem los mag laten op een papier. Vervolgens pas je Ho'oponopono toe. Je maakt verbinding met degene of de situatie waar het om gaat via je hart en richt je op de mantra/meditatie:

Het Spijt me,

Vergeef me alsjeblieft,

Ik hou van je,

Ik dank je.

Het reciteren van deze mantra  haalt je uit een slachtoffer/dader relatie, geeft je innerlijke vrede en laat jou en anderen van afgescheidenheid naar eenheid gaan. Het enige wat we kunnen doen is datgene wat er gebeurd is via onszelf helen. Je dient hier jezelf, de anderen in kwestie en het grote geheel mee.

Samen houden we vervolgens in een mooi ritueel een vuurceremonie waarbij jij het geschrevene in het vuur gooit.

Zo geef je het terug aan het universum in rook en zij geeft het in frisse neutrale energie terug aan jouw hart.

MAHALO

reactie client:

Afgelopen 10 jaar heb ik heel veel gedaan om af te rekenen met oude patronen in mijn leven en met overlevingsmechanismen die ik mezelf in mijn jeugd heb aangeleerd om te overleven maar die mij in mijn volwassen leven juist al vaak hinderde in mijn contact met anderen.
Zowel energetisch is er veel veranderd na diverse healingen etc en ook theoretisch heb ik veel gedaan middels trainingen zoals geweldloze communicatie, omgaan met emotionele chantage en nog veel meer.
Het heeft mijn leven veranderd, maar de missing link was voor mij de soulretrieval sessies en zelf vergevingsritueel.

Het klinkt natuurlijk logisch om anderen te vergeven (zoals ouders) maar uiteindelijk gaat er om wanneer je de vergeving naar binnen kan brengen, naar jezelf.
Dat ritueel was heel mooi en voelbaar.  En ik een brief geschreven gericht aan de belangrijkste mensen in mijn leven waarin ik mezelf vergeef.
Bij het vuur heb ik diverse mensen die ik ben kwijtgeraakt in mijn leven met naam genoemd en mezelf vergeven dat ik ze niet altijd de warmte en liefde kon geven wat wel in mij zit en daarna de brief ritueel verbrand.

Een maand later nam er iemand contact met me op die voor mij veel betekend heeft en hebben we via de app op een mooie manier en met veel respect voor elkaar wat dingen uitgesproken.  En ook de week erna hebben we nog vriendschappelijk contact gehad.

Ron